Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2021 17:00 - Си Джей Хопкинс: Поздрави от немската „Нова нормалност“!
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1734 Коментари: 0 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Лекотата, с която немските власти въведоха новата официална идеология, както и това колко фанатично беше приета от мнозинството немци, ми дойде като шок.“

image

На 1 април 1933 г., скоро след назначаването на Хитлер за канцлер, нацистите правят бойкот на еврейските бизнеси в Германия. Представители на щурмоваците (“die Sturmabteilung” или “щурмовите части”, както обичам да ги наричам) препречват входовете към магазините на евреите, носейки плакати с готически букви: „Германци! Отбранявайте се! Не купувайте от евреи!“ Самият бойкот се оказва пълен провал — повечето немци го пренебрегват и продължават да живеят както намерят за добре, — но това е началото на тоталитаризма в Нацистка Германия и на официалните репресии срещу евреите.

Миналата седмица тук, в немската „Нова нормалност“, правителството (излишно е да се уточнява, че то няма ама нищо общо с нацисткия или с друг тоталитарен режим) въведе една система за социална сегрегация, която забранява на всеки отказал публично да се подчини на официалната идеология за „Новата нормалност“ да участва в немското общество. Оттук нататък само онези, които имат официалния „ваксинален паспорт“ или доказателство за отрицателен PCR тест, имат право да седят и ядат в ресторанти, да пазаруват в „не от първа необходимост“ магазини, да ходят на бар, на кино, къде ли не.

Ето едно известие1 от сайта на популярната бирария Prater в Берлин:

image

Разбира се, не може да съществува никакво уместно сравнение
между Нацистка Германия и „Нео-нормална“ Германия, нито бих си позволил да ги сравнявам. Това би било незаконно в „Нео-нормална“ Германия, тъй като ще се смята за „омаловажаване на Холокоста“, а да не говорим, че би било „антидемократично и оспорващо държавата по начин, застрашаващ националната сигурност“, или нещо такова. Освен това няма щурмоваци, стоящи пред магазините и ресторантите с надписи:

„Германци! Отбранявайте се! Не продавайте на неваксинирани и нетествани!“

Просто съвсем случайно се оказва, че не е възможно да продават на онези от нас, които медиите и властите систематично дамгосваха като „отрицатели на ковид“, понеже не сменихме вярата си с новата официална идеология и не се покоряваме на „ваксините“ и „тестването“.2

Протестирането срещу новата официална идеология също е незаконно в „Нео-нормална“ Германия. Добре де, май ще трябва да го кажа по друг начин. Определено не искам да дезинформирам някого.

Протестирането срещу „Новата нормалност“ не е незаконно само по себе си. Имате пълно право да подадете молба за позволение да протестирате срещу „ковид ограниченията“, но при условие, че всеки участник в протеста носи псевдомедицинска маска N95 и стои на разстояние от 1.5 метра от всеки друг маскиран протестиращ… Това е нещо като да позволите антирасистки протести, но при условие, че всички протестиращи носят роби на Ку Клукс Клан и се изреждат под строй за караоке, изпълнявайки песента „Сладък дом Алабама“3 от Линирд Скайнирд.

Кой казва, че немците са лишени от чувство за хумор?
Нямам намерение да нарочвам германците. Няма нищо специфично тоталитарно или фашистко, или пък авторитарно и хипер-конформистко при немците, като народ. Фактът, че огромното мнозинство от тях козируваха и започнаха безмозъчно да изпълняват заповеди от въвеждането на „Новата нормалност“, както са правели и в Нацистка Германия, не означава, че германците са фашисти по природа.

Повечето американци направиха същото. И пак същото направиха британците, австралийците, испанците, французите, канадците и дълъг списък от други народи. Нещата просто стоят така, че аз живея тук, затова непосредствено и от личен опит наблюдавах как Германия се превръща в „Ново-нормална Германия“, а това определено ме впечатли.

Лекотата, с която немските власти въведоха новата официална идеология, както и това колко фанатично беше приета от мнозинството немци, ми дойде като шок. Наивно вярвах, че предвид тяхната история те ще бъдат сред първите, които биха разпознали едно възникващо тоталитарно движение, основаващо се на големи лъжи като по учебник на Гьобелс (напр. манипулациите със „случаите“ на ковид и статистиките за „смъртността“), и биха масово въстанали, или поне биха се спрели за миг, за да разгледат критично лъжите, които лидерите им истерично лаят срещу тях.

Оказа се, че съм бил в голяма грешка
Ето ни тук, над една година по-късно, когато сервитьорите и магазинерите „проверяват документи“, за да наложат съгласие с новата официална идеология. И да, „Новата нормалност“ е официалната идеология. Когато разбулите илюзията за апокалиптична чума, не остава никакво друго определение за нея.

Напълно здрави, маскирани хора се редят на опашка по улиците за експериментални „ваксини“. Магазини и ресторанти, фалирали заради локдауните, са превърнати в импровизирани „центрове за PCR тест“. Правителството обсъжда задължителна „ваксинация“ на децата в детските градини. Отряди ченгета като мутри арестуват старци, защото излезли на пикник по градинките без позволение. И тем подобни.

В този момент просто си седя тук и очаквам новината за изграждането на масови „лагери за дезинфекция“, които да решат „проблема с неваксинираните“. Опа… отново „подцених Холокоста“. Наистина трябва да престана да го правя. Немците взимат много сериозно тези неща, особено откакто Израел е под неуморната атака на отчаяно бедни хора, които държи заключени в гето зад огромна стена и се отбранява от тях чрез етническо прочистване.

Но, сериозно,

няма никакво сходство между Нацистка Германия и „Нео-нормална“ Германия.
Е, да, и двата режима отмениха конституцията, обявиха национално „извънредно положение“, позволяващо на правителство да властва с укази, заливаха масите с луда пропаганда и манипулираха „научни факти“, стъпкваха протестите, криминализираха дисидентството, въведоха разнообразни публични ритуали, символи и система за сегрегация, за да наложат принудително покорство пред официалните идеологии, като демонизираха всеки, който откаже да се подчини… Но, като изключим това, няма нищо общо между двете и всеки, който твърди обратното, е опасен социопат и екстремист, който вероятно трябва да бъде карантиниран някъде, а може би и обезвреден по „специален“ начин.

Освен това двете идеологии са напълно различни. Едната е била фанатична тоталитарна идеология, основаваща се на въображаемо расово превъзходство, а другата е фанатична тоталитарна идеология, основаваща се на въображаема апокалиптична чума… Така че какви ги плещя? За капак, сега няма и свастики, нали? Щом няма свастика, няма и тоталитаризъм! Доколкото ми е известно, сега никой не избива масово евреи, а това в крайна сметка е решаващо при сравненията!

Та, не ми обръщайте внимание
Просто игнорирайте всички луди неща, които току-що изписах за „Нео-нормална“ Германия. Не се тревожете и за „Нео-нормална“ Америка. Нито за „Нео-нормална“ Великобритания. Или за „Новата нормалност“ където и да било.

Експериментално се „ваксинирайте“. Експериментално „ваксинирайте“ и децата си. Докажете лоялността си към Райха… простете, имах предвид глобалния капитализъм. Не обръщайте внимание на ония доклади за умиращи и осакатени хора заради ужасните странични ефекти.

Носете маската си. Носете я завинаги. Един Бог знае какви други вируси се носят наоколо, тръпнейки в очакване да осквернят телесните ви течности и да предизвикват грипоподобни заболявания, или пък, ако сте на 70 или 80 години, да ви тръшнат на смъртен одър в разцвета на силите ви… Исусе Христе, почти забравих да спомена и „продължителния ковид“.4

Само последното е напълно достатъчно да оправдае радикалното преструктуриране на обществото, докато заприлича на огромна болница или тематичен лунапарк, претъпкан с параноични, но добрички фашисти, облечени в готини, дизайнерски HAZMAT5 костюми.

О, и дръжте „ваксиналните документи“ под ръка
Никога не знаете кога ще се наложи да ги покажете на някой униформен на летището, или в магазина, или в ресторанта, или на шефа си, или на хазяина на наетото жилище, или на полицията, или в банката, или на доставчика на интернет, или на първата среща с ново гадже… или на някой друг фанатизиран последовател на „Новата нормалност“.

Имам предвид, че не бихте искали да ви разпознаят погрешно като „отрицател на ковид“ или като „антиваксър“, или като „конспиративен теоретик“, или като някакъв друг вид враг на идеологията, и да бъдете изхвърлен от обществото, нали?

Автор: Си Джей Хопкинс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Consent Factory

https://www.otizvora.com/2021/05/13553/si-dzhey-hopkins-pozdravi-ot-nemskata-nova-normalnost/





Гласувай:
23



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 837735
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930