Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 14:06 - Сноудън: Светът ни е по-страшен от този на Оруел
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Едуард Сноудън заяви, че реалността е по-страшна от измислиците, когато става въпрос за Big Brother.

30-годишният мъж, който разкри факти за огромните шпионски програми за наблюдение на Агенцията за национална сигурност, твърди, че това, което се случва наистина далеч надхвърля описанието на зловещата мисловна полицията в романа на Джордж Оруел "1984".

"Днешните деца израстват и живеят в един свят без абсолютно никакво лично пространство. Този свят е много по-страшен от онзи описан от Джордж Оруел", каза в интервю за британския телевизионен канал Channel 4 бившият служител на Агенцията за национална сигурност, който намери убежище в Москва след разкритията си за системата за следене и подслушване на правителството в САЩ.

"Днешните деца ще пораснат и никога няма да разберат какво означава лично пространство, личен живот", коментира Сноудън в своето "Коледно обръщение" към света.

"Оруел предупреждава за опасността от новите технологии, но действителността е много по-страшна от описаната в книгата му "1984"... Микрофони, видеокамери, телевизори, които ни следят и наблюдават, това са играчки в сравнение с това, което ни се случва наистина... Днес всеки един от нас носи в джоба си сензори, които следят всяка негова стъпка. Замислете се за миг какво означава това нещо за нашия личен живот", предупреждава още Сноудън.

Според него след разкритията му светът е разбрал каква система за наблюдение и контрол са създали правителствата. Тя им позволява с масово подслушване и следене да знаят какво прави обикновения човек във всеки един момент.

"Децата, които се раждат днес, няма да имат никаква представа какво означава да имаш поне един миг за себе си, мисъл, която няма да бъде заснета и анализирана. Това е един много сериозен проблем, защото личният живот е много важен. Той ни позволява да осъзнаем кои сме и какво искаме да постигнем в живота си", подчертава Сноудън.

Той пояснява, че заедно може да намерим по-добър баланс. И призовава:"Да спрем масовото подслушване и да обясним на властите, че ако искат да знаят как се чувстваме, винаги ще бъде по-евтино да ни питат директно, вместо да ни шпионират."

"Аз вече спечелих", заявява Сноудън в друго интервю пред Washington Post. "Веднага след като журналистите бяха в състояние да го обработят, всичко, което се опитвах да направя беше потвърдено като вярно," отчита Сноудън и допълва: "Защото, не забравяйте, че не искам да променя обществото. Искам да дам шанс нас обществото да се промени само." /darikfinance.bg/

http://www.epochtimes-bg.com/2013-04/2013-12-27_02.html




Гласувай:
20


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 832309
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031