Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 16:17 - Ползите от легален медицински канабис: по-малко злоупотреба с алкохол и икономически бум
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 2411 Коментари: 1 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image image

Прогнозите за социален хаос и увеличена употреба на наркотици не са се случили в Калифорния, 17 години след легализацията на медицинския канабис.

Предупрежденията касаещи легализацията на канабиса бяха найстина сурови: ще има хаос в закона, обществения ред и увеличение на броя хора употребяващи канабис. Но нито едно от тези предупреждения не се сбъдна в Калифорния, първия щат, който легализира употребата на канабис за медицински цели. Вместо това, Калифорния предлага няколко много позитивни урока за легализацията, въпреки, че все още предстой пълна такава.

Адам Нагорний и Рик Лиман, от Ню Йорк Таймс, разгледаха подробно ситуацията около марихуаната в Калифорния, в статия публикувана миналата седмица. Те откриват, че 17 години след като канабисът е легализиран за медицински цели, "жестоките и предвещаващи" предупреждения относно бъдещето, не са се случили и са били напълно необосновани.

Растението канабис, което е широко достъпно, ако имате медицинска карта, при много хора е заменило алкохола, като предпочитано средство за отмора. Изследвания показват, че управлението на МПС под влиянието на канабис е по-безопасно, от колкото е управлението под влиянието на алкохол. И страховете, че непълнолетни тийнейджъри ще имат по лесен достъп до канабис, са се оказали глупави.

Въпреки опозицията на органите на реда за легализация, канабисът е на световен марш. Колорадо и Вашингтон наскоро въведоха пълна легализация. "Тези щати ще изпитат намаляне на социалните вреди причинени от употребата на алкохол. Спад в пътните произшествия и фатални случай е един от най-важните позитиви." споделят изследователите Марк Андерсън и Даниел Рийвс пред Таймс.

Тези щати също се очаква да видят икономически прираст в резултат на легализацията. В Калифорния, индустрията покрай медицинския канабис е довела до прибиране на такси и увеличение на благосъстоянието на местните. Една аптека за канабис в Оукланд е събрала 1.2 милиона долара от такси за града през последната година.

А за потребителите на билката, легализацията е благодат. Таймс докладва, че съревноваващи се аптеки свалят цените на канабиса и разпалват индустрия пълна с хранителни продукти, масла и тинктури съдържащи Тетрахидроканабинол (ТХК).


http://www.konop.bg/article/207/polzite-ot-legalen-medicinski-kanabis-pomalko-zloupotreba-s-alkohol-i-ikonomicheski-bum





Гласувай:
53



1. apostapostoloff - Канабисът по принцип трябва
27.11.2014 07:02
да се легализира. Не е необходимо той да е "медицински". От такъв един законодателен акт ние, българите, ще извлечем огромна полза!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 832344
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031