Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 12:00 - АМЕРИКАНЦИТЕ ОТПУСКАТ ПАРИ ЗА КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЕ
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Специалните служби на САЩ отдавна се интересуват от възможността човекът да управлява климата на земята. За проучване възможностите на геоинженерството ЦРУ отдели 630 хиляди долара. С тези пари учените трябва да проведат изследвания по проблема за срок от 21 месеца; освен това те трябва да посочат какви са опасностите на геоинженерството за националната сигурност на Америка.

На пръв поглед тези изследвания са безобидни, но много среди в света са обезпокоени от факта, че ги финансира ЦРУ. Някои експерти смятат, че целта е американските военни да създадат климатично оръжие. Според различни източници то вече е създадено.

Чрез тези експерименти Щатите заобикалят мораториума на ООН, който забранява такъв вид изследвания.

Учените ще работят над различни аспекти на геоинженерството, като отстраняване на въглеродния диоксид от атмосферата, обработването на слънчевата радиация, въздействия върху облаците и други методи за манипулиране на времето, които могат да предизвикат проливни дъждове, урагани, суша и пр. Изследователите ще се опитат да дадат техническа оценка на тези технологии от гледна точка на икономическата екология и националната сигурност на САЩ. Тези аспекти влизат в юрисдикцията на ЦРУ.

В по-стари документи се посочва, че тези направления за промяна на климата са фактори с геополитическо и стратегическо значение и за националната сигурност на САЩ.

Републиканската партия обаче гласува да бъде ликвидиран Департаментът по промяна на климата в ЦРУ, който финансира тези проучвания.

Военните отдавна мечтаят за климатично оръжие и с опити по този въпрос се занимават най-силните държави в света; вероятно разработките са започнали още преди 50 години. Отбелязани са случаи на външно влияние върху климата. Основният въпрос, който в момента тревожи умовете, е какви могат да бъдат последиците за човечеството и те трудно могат да се предскажат днес.

САЩ вече използваха въздействието върху климата за постигане на военни цели и това се случи по време на войната във Виетнам. Американците проведоха операцията “Спанак”. Те използваха сезона на дъждовете и разпръснаха във въздуха сребърен йодид в дребнодисперсна форма от самолети, което доведе до увеличаването на валежите три пъти, а продължителността им се увеличи един път и половина. Така пътищата и пътеките, чрез които партизаните в Ю. Виетнам получаваха боеприпаси и оръжие, се превърнаха в непроходими блата. За пет години ВВС на САЩ в рамките на операция “Спанак” извършиха 2602 самолетни рейса, които разпръснаха над облаците 47 409 контейнера със сребърен йодид. Операция “Спанак” започна на 20 март 1967 г. и завърши на 5 юли 1972 г. Тя се провеждаше от март до ноември в сезона на дъждовете. Бяха използвани изтребителите F4-С и транспортните самолети С-130. Другата цел на операцията беше да бъдат потопени оризовите полета и други селскостопански посеви. В тези години американците изразходваха 5,4 тона сребърен йодид.

Но военните разбраха, че тези методи са скъпоструващи, а ефективността им е краткотрайна. И до ден-днешен обаче американските военни мечтаят да използват климатично оръжие срещу други страни. През септември 2012 г. президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад посочи, че враговете на страната му предизвикват суша в Иран. Преди това вече покойният президент на Венецуела Уго Чавес обвини Щатите, че имат пръст в земетресенията в Хаити и Китай през 2010 г.

В Русия през 2010 г. лятото беше аномално горещо. Руснаците обвиниха за това американската установка ХААРП. Според учени тя представлява огромна микровълнова печка. Теоретично установката може да пробие в облаците огромна дупка на доста голямо разстояние. ХААРП, за който вече има информация, че е закрит, е уникален проект. Но подобни йоносферни термални станции има и в други страни, включително и в Русия (Нижегородска област). Голяма част от данните на ХААРП са засекретени, но фактът, че в проекта участват американските ВМФ и ВВС, доведе до демонизирането на образа на тази установка.



ПОВЕЧЕ ЗА КЛИМАТИЧНОТО И ДРУГИ ВИДОВЕ ОРЪЖИЯ ЧЕТЕТЕ В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО “РАСПЕР” – “ТАЙНИТЕ ОРЪЖИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО”.



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 832061
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031